کلیات گیاه شناسی
لوبیا گیاهی است از تیره بقولات ، علفی وب الا رونده که بدور درختان و یگاهان دیگر می پیچد . برگهای آن سبز رنگ ، پهن ، بزرگ و نوک تیز است که شامل سه برگچه بشکل قلب می باشد .
گلهای آن سفید مایل به زرد یا بنفش و میوه آن باریک و غلاف مانند است که دانه های لوبیا در آن قرار درد .
از پوست و دانه های لوبیا هنگامکیه لوبیا سبز است استفاده می شود که بنام لوبیای سبز معروف است ولی هنگامیکه پوست غلف سفت می شود دانه های داخل آن بصورت لوبیای خشک که برنگ قرمز یا سفید می باشد مورد استفاده غذایی قرار می گیرد .
ترکیبات شیمیایی:
در صد گرم لوبیای سبز مواد زیر موجود است
آب 92 گرم
پروتئین 1/6 گرم
چربی 0/2 گرم
مواد نشاسته ای 4/5 گرم
سدیم 4 میلی گرم
پتاسیم 150 میلی گرم
کلسیم 50 میلی گرم
فسفر 35 میلی گرم
آهن 0/6میلی گرم
ویتامین آ 540 واحد
ویتامین ب 1 0/16 میلی گرم
ویتامین ب 2 0/1 میلی گرم
ویتامین ب 3 0/5 میلی گرم
ویتامین ث 15 میلی گرم
اینوزیت 0/75 میلی گرم
ساکارز 1/5 گرم
در صد گرم لوبیای خشک مواد زیر موجود است
آب 10 گرم
پروتئین 22 گرم
چربی 1/5 گرم
سدیم 15 میلی گرم
پتاسیم 1 گرم
کلسیم 130 میلی گرم
فسفر 420 میلی گرم
آهن 7 میلی گرم
ویتامین آ 20 واحد
ویتامین ب 1 0/55 میلی گرم
ویتامین ب 2 0/2 میلی گرم
ویتامین ب 3 2/4 میلی گرم