عنوان مقاله: کاربرد کدینگ در مخابرات
قالب فایل: WORD
تعداد صفحات: 12 صفحه
فهرست مطالب:
مقدمه
انواع خطاها
انواع کدها
کدهای قالبی خطی
کدهای گردشی باینری
کدهای BCH
کدهای قابل کشف منطقی اکثریت
کدهای گردشی کوتاه شده
کدهای تصحیح خطای قطاری
کدهای تصحیح خطای قطاری و تصادفی
کدهای کانولوشن و مقایسه آن با کدهای قالبی
کد کننده برای کدهای کانولوشن
انواع آشکار سازهای کدهای کانولوشن
* مقدمه:
میدانیم که برای دستیابی به مخابرات امن و اینکه اطلاعات دیجیتال بدون خطا و همچنین بدون کم و زیاد شدن بیتها انتقال یابند احتیاج به استفاده از یک سری تکنیکهایی میباشد. یکی از این تکنیکها به کار بردن کدهای کنترل خطا که به نام کدینگ کانال[1] نیز معروف است می باشد.
بطور خیلی مختصر کد کردن به منظور کنترل خطا به کار بردن حساب شده رقمهای افزون می باشد. قالبهای تابعی که عمل کدینگ کنترل خطا را انجام می دهند کد کننده کانال و آشکار ساز کانال میباشند. کد کننده کانال به روش سیستماتیک رقمهائی را به رقمهای پیام ارسال اضافه می کند. این رقمهای اضافی، در حالی که خود حامل هیچگونه اطلاعاتی نیستند، تشخیص و تصحیح خطا در رقمهای حاصل اطلاعات را برای آشکار سازی کانال ممکن می سازند، تشخیص و تصحیح خطا، احتمال خطای کل سیستم را پائین می آورد.
در این بحث ابتدا به بررسی انواع خطاها و کدینگهای مورد استفاده جهت از بین بردن آنها میپردازیم که از این بین فقط در مورد دو نوع از این کدها (BCH، کانوولوشن) توضیح بیشتری داده شده است چرا که این دو نوع کدینگ در بحث EP از اهمیت بالایی برخودار میباشند. در ادامه به بررسی انواع خطاها و کدینگهای مورد استفاده جهت مقابله با آنها به منظور ایجاد محافظت الکترونیکی در شاخه سیستمهای مخابراتی میپردازیم.
[1]- Chanel coding