ادبیات و پیشینه تحقیق درباره هوش معنوی
تعداد صفحات : 7
فرمت : word
بخشی از متن :
مفهوم معنویت :
معنویت یکی از نیازهای درونی انسان بوده و برخی صاحب نظران آن را متضمن بالاترین سطح زمینههای رشد شناختی اخلاقی و تلاش همواره ی آدمی برای معنا بخشیدن به زندگی و پاسخ به چراهای زندگی می دانند. همین امر باعث شده است که سازمان بهداشت جهانی نیز در تعریف ابعاد وجودی انسان علاوه بر ابعاد جسمانی، روانی، اجتماعی به بعد معنوی نیز اشاره کند و بعد چهارم یعنی بعد معنوی را نیز در رشد و تکامل انسان مطرح کند (یعقوبی، 1388). معنویت به عنوان .............
هوش معنوی و مولفه های آن:
ادواردز مـعتقد اسـت داشتن هوش معنوی بـالا بـا داشتن ...............
.
.
.
نظریه های هوش معنوی
وهان(2002) معتقد است که هوش معنوی، یکی از انواع هوش های چندگانه است که به طور مستقل می- تواند رشد و توسعه یابد. هوش معنوی نیازمند شیوه های مختلف شناخت و وحدت زندگی درونی ذهن و روح با زندگی در دنیای هستی است. هوش معنوی می تواند به وسیلة تلاش، جستجو و تمرین پرورش یابد. انسان برای کسب قدرت تشخیص در تصمیم گیری هایی که به رشد سلامت نفس و روان کمک می کند، نیازمند هوش معنوی است.
بر همین اساس، زوهار و مارشال (۲۰۰۰) معتقدند، هوش معنوی .............
.
.
.
تحقیقات انجام شده در داخل کشور
در تحقیقی که نادری و همکاران (1389) با موضوع، رابطه هوش معنوی و هوش هیجانی با رضایت از زندگی سالمندان، انجام دادند به این نتیجه رسیدند که بین هوش معنوی و رضایت از زندگی، همچنین بین هوش هیجانی و رضایت از زندگی رابطه معنی داری وجود دارد. نتایج تحلیل رگرسیون با روش ورود نشان داد که متغیرهای هوش معنوی، هوش هیجانی به ترتیب پش بینی کننده رضایت زندگی بودند.
پژوهش کیامرثی و ابوالقاسمی (1389)، نشان داد که ....................................اسمیت (2005) در مطالعات خود نشان داد که هوش معنوی ، لازمه سازگاری بهتر با محیط است و افرادی که هوش معنوی بالاتری دارند، تحمل آنان در مقابل فشارهای زندگی بیشتر بوده و توانایی بالاتری را برای سازگاری با محیط از خود بروز می دهند.
بریل هرت ( 2005 ) در بررسی رابطه معنویت و رضایت ..........................فهرست مطالب
مفهوم معنویت
هوش معنوی و مولفه های آن
نظریه های هوش معنوی
تحقیقات انجام شده در داخل کشور
تحقیقات انجام شده در خارج کشور